Lezárult az elmúlt évek egyik legjelentősebb közép-európai digitális akvizíciója a turisztikai szektorban: a lengyel tőzsdén jegyzett Wirtualna Polska tulajdonába került a Szallas.hu-t is üzemeltető Szallas Group. 

A hazai piacon meghatározó pozíciójú szállásfoglaló oldalt 82 millió euróért vásárolták meg.

A tranzakciót a BLS-CEE Ügyvédi Iroda segítette a csoport állandó stratégiai jogi partnereként, amelynek régiós tapasztalataira a tervezett növekedéshez a jövőben is számít a csoport.

A 2007-ben alapított, majd több válságot is sikeresen átvészelő magyar alapítású Szallas.hu megmutatta, hogyan kell magyar szereplőként nemzetközi akvizíciókkal, gyors és minőségi helyi szolgáltatásokkal talpon maradni a legnagyobb globális játékosok mellett. Az azóta már Szallas Groupként működő csoportra a megszerzett piaci pozíció és a hatékonyan alkalmazott modell miatt figyelt fel a Wirtualna Polska Holding S. A., amely a lengyel és a régiós piac több jelentős média- és e-kereskedelmi portáljának tulajdonosa.

Young,Woman,Planning,Vacation,Trip,And,Searching,Information,Or,Booking
Fotó: Kidzcorner

A Szallas Groupot – melynek 2015 óta a PortfoLion Capital Partners volt a fő tulajdonosa – 82 millió euróért vásárolta meg a lengyel társaság, megnyitva a lehetőséget a további kelet-közép-európai bővülés előtt.

A tranzakció lezárásával újabb lendületet vehet a Szallas.hu és a teljes cégcsoport fejlődése: az új lengyel tulajdonos a magyar menedzsment segítségével, annak know-how-jára támaszkodva kívánja továbbépíteni szállásfoglaló portfólióját. Az eddigi eredmények alapján minden remény megvan arra, hogy ezzel a modellel, az új tulajdonos médiatámogatásával és a megnövekedett piaci lehetőségekkel sikeresen veszik fel a versenyt a globális szereplőkkel.

Borítókép forrása: Shutterstock