Kiugró érdeklődés övezi az Egyesült Arab Emírségek legnépesebb városát – írta meg a Kiwi.com legfrissebb kutatása. Az utazási iroda adataiból kiderült, hogy az idei évre eddig 34 százalékkal több foglalást adtak le honfitársaink, mint amennyit az egész tavalyi évben.

UAE Economy
Étterem a Burj Khalifa tövében
Fotó: NurPhoto via AFP

A már foglalók átlagosan 287 eurót költöttek repülőjegyre, és a többségük 4–6 vagy 7–10 napot tölthet Dubajban. A vállalat adatai alapján a magyarok leginkább tavasszal és ősszel repülnek az arab városba.

Ezekre érdemes figyelni, ha Dubajba utazik

Amikor itthon is nyár van, akkor ott nagyon meleg van, akár 50 Celsius-fokig is felkúszhat a hőmérő higanyszála. Ilyenkor az emberek beszorulnak a klimatizált plázákba, éttermekbe, a szállás és

a repülőjegy ennek megfelelően olcsóbb ebben az időszakban.

Ha fel szeretnénk fedezni a várost, akkor viszont érdemes a novembertől áprilisig tartó időszakot választani. Főszezonon belül a legnagyobb drágaság decemberben lehet.

Közlekedés leginkább taxival

Dubaj nem az a város, amit gyalogosan fel lehetne fedezni. A tömegközlekedést jól meg kell tervezni, mert ugyan van, de nem hálózza be az egész várost. Egyes hotelek szerveznek külön buszjáratokat a főbb látványosságokhoz, a lehetőségeket érdemes már a helyszínen végigböngészni. A taxik megbízhatóak, és helyi Uber is működik.

Dirham, a helyi valuta

Érdemes figyelni a napi árfolyamot, de egy dirham átlagosan 100 forint, így könnyen számolhatunk. Jó, ha van nálunk készpénz, de nem kell túl sokat a pénztárcánkban tartanunk, mert Dubajban még a bazárban is van kártyaleolvasó.

Sok a strand

A tengerpart népszerű hely Dubajban, de azért vannak szellősebb strandszakaszok is. Ingyen használható mosdó és zuhanyzó is van, így akár teljes napokat kényelmesen el lehet tölteni a vízparton.

Bődületes pénzt hoz a parkolás Dubajban

A dubaji vezetés a Parkin teljes profitját osztalékként kifizetné a befektetőinek.