Fidesz: Elfogadhatatlan az 1925 óta ingyenes inzulin dobozdíja

Egészségügy | Vállalatok

A Fidesz elfogadhatatlannak tartja, hogy az inzulin után is dobozdíjat kelljen fizetni – mondta vasárnapi sajtótájékoztatóján Mikola István országgyűlési képviselő.


 
Az egykori egészségügyi miniszter megemlítette, hogy a Magyarországon 1925 óta ingyenes inzulint azok az emberek szedik, akik számára a cukorbetegség életforma. Magyarországon 600 ezer cukorbeteg él, egytizedük a legsúlyosabb, úgynevezett I-es típusú beteg.


Nem értenek egyet a dobozdíj kivetésével az inzulin esetében azzal a hivatkozással sem, hogy így csökkentik a pazarlást. 
 
A kormány megszorító csomagjának a nyugdíjasokra gyakorolt hatásáról beszélt Aszódi Pál, a Fidesz nyugdíjas tagozatának vezetője. Elmondta, hogy a 4 százalék nyugdíjemelés ennek a rétegnek eleve kevés, különösen annak a több százezer idős embernek, aki havi 50 ezer forintnál kisebb összegű ellátásból él. (MTV)

Európának ambiciózus költségvetés szükséges céljai eléréséhez 

„Ebben a pillanatban nagyon messze vagyunk a megállapodástól” – fogalmazott Orbán Viktor az uniós keretköltségvetésről rendezett EU-csúcstalálkozón.

EU-csúcs: fokozódik a hangulat a „takarékos négyek” álláspontja körül

Európai uniós vezetők bírálták a „takarékos négyeknek” nevezett EU-tagállamok (Ausztria, Dánia, Hollandia és Svédország) költségvetési stratégiáját.

Áruszállító járat indul Budapest és Szöul között

Az első járat 40 tonna árut szállított.

Újból padlót fogott a japán gazdaság

Szenvedett a japán gazdaság a tavalyi utolsó negyedévben, és a következő három hónapra sem javultak a kilátások.
Világgazdaság Piactér