Mészáros Lőrinc és az Opimus Group tulajdonában a Status Capital Zrt.

A tőkealap-kezelő 6,5 milliárd jegyzett tőkével új alapot indít
Vállalatok
A Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján közzétett rendkívüli tájékoztatás értelmében Mészáros Lőrinc magánszemélyként 75,33 százalékos, az Opimus Group Nyrt. 24,67 százalékos tulajdont szerez a Status Capital Kockázati Tőkealap-kezelő Zrt.-ben. Az Opimus Group Nyrt. a Status Capital Zrt. kisebbségi részvénycsomagját 1,1 milliárd forintért vásárolja meg.

Új tulajdonosokhoz került a Status Capital Tőkealap-kezelő Zrt, mely társaság az Opimus Group Nyrt. 26 478 385 darab részvényét – 8,38 százalékos tulajdonhányadát – birtokolja. A BÉT honlapján közzétett információk szerint Mészáros Lőrinc magánszemélyként 75,33 százalékos, az Opimus Group Nyrt. 24,67 százalékos tulajdont szerez a tőkealap-kezelő társaságban. A Status Capital kisebbségi tulajdonrészéért az Opimus Group 1,1 milliárd forintot fizet, a tranzakció lezárásához a Magyar Nemzeti Bank (MNB) tudomásulvétele szükséges.

Az Opimus Group a tulajdonszerzés mellett bejelentette, hogy a Status Capital Zrt., amely kockázati- és magántőkealapok kezelésére is rendelkezik jogosultsággal, 6,5 milliárd forintos jegyzett tőkével, Status MPE néven magántőkealap nyilvántartásba vételét kezdeményezte az MNB-nél. Az Alap befektetési célterületeinek meghatározásakor az alapkezelő az Opimus Group vállalati stratégiáját követi.

MAGYAR VÁLLALATOK, CSALÁDI VÁLLALATOK - HOGYAN LEGYÜNK SIKERESEK?

Nekik már sikerült. Mi van a sztori mögött? Szeptember 28-án Balogh Levente, Gablini Gábor elárulja.
Részletek: rendezvenyek.vg.hu

09:20
Gazdaság

Több sebből is vérzik az atomegyezség

A nagyhatalmak megpróbálják rábírni Donald Trump amerikai elnököt, hogy ne mondja fel az Iránnal kötött nukleáris megállapodást.
09:03
Gazdaság

Egyre több pénzt keresünk

A bruttó és a nettó keresetek júliusban egyaránt 13,1 százalékkal, az év első hét hónapjában pedig 12,6 százalékkal nőttek a KSH adatai alapján.
Világgazdaság Piactér