Véget vetnek a röghöz kötésnek

Infokommunikáció | Reklám és Média | Vállalatok
A határozott idejű előfizetői szerződés lejárta után a szolgáltató az előfizető kérésére külön díjazás nélkül köteles hálózat-függetleníteni a szerződéskötéskor vásárolt készüléket.

Legfeljebb egy évre köthető a határozott időtartamú előfizetői szerződés, azt is csak azután, hogy a szolgáltató előbb felajánlotta a határozatlan időtartamú szerződés lehetőségét, s megismertette annak feltételeit. A telekommunikációs- és televíziós műsorszolgáltató cégek szerződéskötési kereteit is megfogalmazó elektronikus hírközlésről szóló törvény módosítása ma jelent meg a Magyar Közlönyben és október végén lép hatályba. A jogszabály szerint az előfizető kérésére a határozott időtartamú előfizetői szerződés 24 hónapra is megköthető, ha ahhoz készülékvásárlás is kapcsolódik. Az ilyen módon két évre megkötött határozott idejű előfizetői szerződésnek a készülék vásárlásához kapcsolódó törlesztő részletek nélkül számított előfizetési díja nem lehet magasabb a 12 hónapra kötött, azonos szolgáltatási tartalmú, határozott idejű szerződések előfizetési díjnál.

A határozott idejű előfizetői szerződés lejárata után a szolgáltató az előfizető kérésére külön díjazás nélkül köteles gondoskodni arról, hogy az e szerződéssel együtt vásárolt készülék bármely szolgáltató előfizetőjeként használható legyen (hálózat-függetlenítés).

A cégek a hűségidő lejárta után sem emelhetik automatikusan szolgáltatásuk árát, a jogszabály megfogalmazása szerint: a szerződési feltételek nem lehetnek az előfizetőre nézve hátrányosabbak a korábbi határozott idejű szerződésben szereplő feltételeknél. A határozott idő elteltét megelőző 90 napban a szolgáltató három alkalommal köteles az előfizetőt a számlalevél mellékletében, számlalevél hiányában írásban, postai úton vagy a szolgáltatás jellegéhez igazodó elektronikus úton tájékoztatni a határozott idejű szerződés határozatlan időtartamúvá átalakulásának időpontjáról.

Ön mit gondol erről? Mondja el véleményét!

Négy fradista koronavírustesztje pozitív lett, ezért halasztják a Magyar Kupa mérkőzéseit

A szövetség közleménye szerint a FTC tájékoztatta őket, hogy a BENU Magyar Kupában érintett csapatuknál a reggeli koronavírus-tesztelés során négy játékos pozitív mintát produkált.

Óriási összegért kelt el Jordan első szerződésének másolata

A legendás játékos 1984. szeptember 14-én írta alá első megállapodását a Chicago Bullsszal.

A magyar háztartások fele nem sokáig húzná, ha beütne a krach

A háztartások mindössze felének van 2 hónapra tartaléka egy felmérés szerint.

Maradandó hatást gyakorol a járvány a nemzetközi kereskedelemre

A koronavírus-járvány az egyik legnagyobb csapás a nemzetközi kereskedelemre a nagy gazdasági világválság óta.
Világgazdaság Piactér