A koránál fiatalabbnak látszó, nyílt tekintetű igazgató meghatározó szerepet játszott, és játszik abban, hogy a Mol regionális multivá váljon. Nemzetközi szakértelme, tapasztalata hozzájárult ahhoz, hogy a vállalat külföldi akvizícióikor, az új "leányok" és a hazai anyacég kapcsolata zökkenőmentesen alakuljon. Kiváló kommunikációs képességének köszönhetően e folyamatokat a számvitelhez kevésbé értő vezetők, szakemberek is elfogadják.

Krisztina korábban is ismert volt a cégnél: az Arthur Andersentől "átirányítva" a Mol könyvvizsgálatával foglalkozott. A felkérést, hogy főállásban is ott folytassa pályafutását, rendkívüli megtiszteltetésnek érezte. Bízott önmagában, és tisztában volt azzal: munkakörében sohasem szakadhat el a realitásoktól, mert a legfontosabb követelmény a törvényi előírások betartása, még akkor is, ha Magyarországon a szabályok évente változnak. A most három és fél éves kislánya, Viktória mellett édesanyja vállalta a főállású nagymamaságot, és férje is úgy alakítja a saját biztosítási brókercégében a munkáját, hogy alkalmazkodni tudjon.

Szükség is van erre, mert az igazgató feladatkörébe tartozik a Mol integrált számviteli és adószervezetének vezetése, a tőzsdei gyorsjelentések, az éves és évközi beszámolók készítése, a cég stratégiáját támogató, legkedvezőbb számviteli és értékelési eljárások alkalmazása. Felelős minden üzleti esemény számviteli és adóügyi kezeléséért, és ő tartja a kapcsolatot az adó- és vámhatósággal, illetve a helyi önkormányzatokkal. Gyakorta hétköznap 5-6 órakor indul haza kertes családi házukba, ahol már-már mániákus rendet követel meg.

Munkatársai szerint rangtól, beosztástól függetlenül bárkivel megtalálja a közös hangot, munkastílusával, ösztönzésével kellemes légkört teremt maga körül. Így a feszített munkatempó ellenére csapata nagyfokú hatékonysággal képes dolgozni. Csapatban gondolkodik, és nem csak menedzseli a rábízott területet, szakmailag is irányítja azt.

A munkatársaimtól elvárom, hogy őszintén mondjanak véleményt a munkámról - mondja. A feladatok meghatározásakor egyénre szabottan "válogat", és ezzel igen népszerű beosztottjai körében. A ranglétrán nem tekintget felfelé, de nem titkolja, szeretne még sok vezetőt "túlélni" mai beosztásában, biztosítva a számvitelben az állandóságot.

Ám azt még nem döntötte el, milyen ruhában jelenjen majd meg jövő februárban, a menedzserbálon, a díj átvételekor.