A Goodyear az új GT3 modellnevű nyári gumiabroncsának egyik különleges összetevője a BioTRED nevű alkotóelem. Ez a kukoricakeményítőből származó anyag részben helyettesíti az általánosan használt kormot, sőt a még teljes mértékben el sem terjedt szilikátot, ezáltal jelentősen javítja a gumiabroncs teljesítményét és kíméli a környezetet.
A GT3 közvetett és közvetlen módon csökkenti a környezet szén-dioxid-terhelését, mivel a gyártási folyamat kevesebb energiát igényel, alacsonyabb fajsúlyának köszönhetően BioTRED-használata kisebb gördülési ellenállást eredményez, csökkentve az üzemanyag-felhasználást és ezáltal a szén-dioxid-kibocsátást, és maga az alapanyag, a kukorica is szén-dioxidot köt le a fotoszintézis folyamán.
Az új anyag használatával a mérések szerint az átlagos fogyasztáscsökkenés 5 százalékos, ezen felül, más anyagokkal összehasonlítva -- még a legújabb generációjú, nagy tapadású szilikátot is beleértve -- a BioTRED hatására az abroncs vizes úton történő tapadása is jelentősen megnő.
A számok nyelvére lefordítva: a GT3 zajszintje elődjéhez, a GT2-höz viszonyítva három decibellel kisebb, a gördülési ellenállás 20, a vizes úton mért féktávolság pedig 10 százalékkal csökkent.
Mindehhez hozzájárul a GT3 központi blokkjaiban található a 3D--BIS (3-Dimensional Block Interlocking System = háromdimenziós blokkösszekötő rendszer) lamellarendszer. A 3D--BIS félgömbök és félgömb alakú bemélyedések sorozatából áll, melyek egymásba kapcsolódva megerősítik a lamellablokkokat, biztos úttartást hozva létre egyenes útszakaszokon és kanyarokban egyaránt. Ezen új rendszer segítségével jelentősen megnőtt a lamellasűrűség, mely jobb tapadást tesz lehetővé nedves útfelületen; ugyanakkor megmarad az optimális blokk-keménység, amely az abroncs megfelelő kezelhetőségét biztosítja.
A 3D--BIS technológia az ősz folyamán a Goodyear Ultra Grip 6 téli gumiabroncsban mutatkozott be elsőként.