Egy induló nemzetközi kiállítás szervezői sohasem tudhatják pontosan, hogy milyen lesz a fogadtatás, azt meg főleg nem, hogy mondjuk négy-öt év múlva mekkora terület szükséges. Nem volt ez másként a müncheni Expo Real esetében sem, amely három éve lépett a piacra.
A 2000. esztendő azonban világossá tette az eddigi irányzatot: a rendezvényre egyre több szakmai szervezet, vállalat, pénzintézet és beruházó küldte el képviselőjét, s lassacskán kinőtték a régi kiállítási csarnokokat. Ezért a Messe München úgy döntött, hogy átköltözteti az októberi eseményt a Riemben lévő új vásárterületre, ahol 4-6 ezer négyzetméterrel többet, vagyis most már 25 ezer négyzetmétert vehetnek bérbe.
Újdonság, hogy a bérlők felfelé is terjeszkedhetnek, tehát kisebb galériákat és második szinteket is kialakíthatnak saját bérelt területükön, ezzel is jobban elkülönítve a tárgyaló helyiségeket a makettektől és a standoktól.
A szervezők elismerték, hogy a munkakörülményeket zavarta az épülettömbök közötti hiányos kommunikáció és az is, hogy "káosz" volt a parkolás során. Most azt ígérik, hogy mindez megszűnik, és a tömegközlekedési kapcsolat is sokkal jobb lesz.