A jelöltállítás és a listák véglegesítésének finisében sem tudni, pontosan hol kapja meg az MDF a Fidesszel kötött választási együttműködési megállapodás alapján a hét befutónak számító területi listás helyet. A kérdésről a két párt vezetése folyamatosan konzultál, de formai értelemben a Fidesz területi választmányainak kell január 15-ig javaslatot tenniük a listák összeállítására.

Azokról a végső szót a Fidesz január végén (19-én vagy 26-án) tartandó országos választmányi ülése mondja ki. Az MDF már most szombaton "bemutatja" azt a 27 képviselőjelöltet, akit a fórum nevezhetett meg. Az biztos, hogy közülük kell kikerülnie annak a hét aspiránsnak, aki a hét megyei listás helyre számíthat, ám információink szerint éppen ez a legvitatottabb pont a két párt vezetése között. A megállapodás ugyanis ezt a kérdést nem rendezi, s míg a Fidesz vezetői kezdettől úgy érveltek, hogy csak azok kaphatnak listás helyeket, akik az egyéni megméretést is vállalják, addig a fórum elnöksége "szabadon gazdálkodna". A tét ugyanis - ideális esetben, azaz, ha mind a 27 egyéni körzetben győzne a fórumos közös jelölt - további hét mandátum lenne. Tekintve azonban, hogy listákról valószínűleg formálisan is csak a Fidesz, illetve annak választmánya dönt, az MDF-nek nincs sok esélye a most folyó egyeztetések érdemi befolyásolására.

A legnagyobb kormánypárt helyi szervezetei már megtették javaslataikat az elnökség felé az egyéni jelöltekre vonatkozóan. A 176 induló személyét a Fidesz választmánya véglegesíti. Az MSZP egyéni jelöltjeiről már megszületett a végső döntés, a szocialisták területi listái is készen vannak. Az országos listát - amelyet Medgyessy Péter vezet majd Kovács László előtt - január 26-i kongresszusukon hagyják jóvá. Ezt megelőzően az MSZP választmánya az elnökséggel együtt jövő szombaton készíti el az országos listára vonatkozó javaslatot.

Az SZDSZ a héten lezárja az egyéni jelöltek kiválasztását. Megyei listái közül december 20-ig már nyolcat fogadtak el, ez a folyamat január 20-ig tart. Az országos listáról a párt országos tanácsa február közepén határoz az ügyvivői testület előterjesztése alapján. A MIÉP 11 megyében már be is mutatta jelöltjeit, s ez a napokban az ország fennmaradó részén is megtörténik. A pártelnökség jogosult véglegesíteni a megyei listákat, ezek első helyére is a testület jelölhet politikusokat. Az elnökség január végén véglegesíti ezeket és az országos listát is. Az FKGP január 19-én mutatja be 176 egyéni képviselőjelöltjét. A listákat az elnökség február első felében véglegesíti.