Magyar gazdaság

Támogatott beruházások

Megkezdődhet az Európai Unió előcsatlakozási alapja (ISPA) tavalyi keretére beadott pályázatok megvalósítása. A Környezetvédelmi Minisztérium a Világgazdaságot arról tájékoztatta, hogy Brüsszelből megérkezett a jóváhagyás, így hét projekt kap támogatást. Az Európai Bizottság ezzel 35,1 millió euró lekötésére vállalt kötelezettséget, túl azon a 7,2 mil-.lión, amelyet már tavalyelőtt a 2001. évi keret terhére előre hozottan jóváhagyott.

A hét környezetvédelmi infrastrukturális beruházás elszámolható költsége 86,6 millió euró, ebből 44,5 millió az ISPA-támogatás. Ez a költségek mintegy 50 százaléka. A fejlesztések 10 százalékát az érintett önkormányzatoknak saját forrásaikból kell fedezniük, a fennmaradó részt pedig a központi költségvetésnek kell biztosítania.

Megkezdődhet az Európai Unió előcsatlakozási alapja (ISPA) tavalyi keretére beadott pályázatok megvalósítása. A Környezetvédelmi Minisztérium a Világgazdaságot arról tájékoztatta, hogy Brüsszelből megérkezett a jóváhagyás, így hét projekt kap támogatást. Az Európai Bizottság ezzel 35,1 millió euró lekötésére vállalt kötelezettséget, túl azon a 7,2 mil-.lión, amelyet már tavalyelőtt a 2001. évi keret terhére előre hozottan jóváhagyott. VG-Összefoglaló-->

Értesüljön a gazdasági hírekről első kézből! Iratkozzon fel hírlevelünkre!
Kapcsolódó cikkek