Ismét emeli árait a Mol Rt. A benzin literenként 6, a gázolaj 5 forinttal kerül többe holnaptól. A nemzeti olajtársaság arra hivatkozik, hogy az elmúlt időszakban a piacokon mind a motorbenzin, mind a gázolaj jegyzésára erőteljesen nőtt. Ezt elsősorban az okozta, hogy mindkét termékből megcsappantak az amerikai készletek. Emiatt megugrott az európai térségből származó import. Továbbra is bizonytalanság tapasztalható a kőolaj- és kőolajtermék-piacokon az árak alakulása tekintetében. A társaság figyelemmel követi a jegyzésárak változását, és ezek értékelése alapján indokolt esetben - mint ezúttal - a hazai árakat is módosítja.

Február 12-én 0 órától a 91-es ólmozatlan benzin ára 237,50 forint literenként, a 91-es keveréké 240,50. A 95-ös ólmozatlan benzinért 240,50-et kell fizetni, a 98-as ólmozatlan benzin litere pedig 249,50-be kerül. A gázolaj ára 218 forint lesz.

Az elmúlt év során hullámzóan alakult a benzinár. A legalacsonyabb érték 2002. január 1-jén volt. Ekkor a kétszáz forintot sem érte el a 95-ös üzemanyag fogyasztói ára, ám a hónap végére megint túllépett a lélektaninak mondott határon. A csúcsra szeptemberben ért, ekkor 237 forint fölött kellett fizetni egy literért.

Ezt követően egészen novemberig többször is árcsökkentéssel örvendeztette meg az autósokat, fuvarozókat az olajtársaság. Azóta viszont immár nyolcadszorra jelent be árváltozást a Mol, egy kivételével végig emelést. Csupán egy hétig élt az idén január 15-én közölt "alacsony" ár, máris jött az újabb emelés híre. A mostani, hatforintos drágítás szokatlanul nagynak tűnik, hiszen a tavaly nyár közepi tizenöt forintos emelést leszámítva ennél jóval kisebb - 2-3, ritkábban 4 forintos - ugrásokat szokhattak meg a tankolók. Ekkor volt a dízelolaj nagy kiugrása: az itt "megszokott" 2-3 forintok helyett július elsején hat forinttal drágult az üzemanyag.