Csillag István gazdasági minisztert érte a legtöbb bírálat az SZDSZ kétnapos, összevont frakció- és ügyvivői testületi ülésén, ahol a kormánytagok beszámoltak az elmúlt fél év- ről. Úgy tudjuk, a tárcavezetővel kapcsolatban az a kifogás is fel merült, hogy nem jeleníti meg elég karakteresen a pártot a kormányban; e tekintetben minden SzDSz-es miniszternek többet kell tennie. Ezért Kuncze Gábor pártelnök vezetésével egy új háttér munkacsoportot is létrehoztak.

Az ülésen elfogadták a 2006-ig szóló stratégiát, amelyet véglegesen a márciusi küldöttgyűlés hagy jóvá. Az anyag leszögezi: erőteljesebb kommunikációra szükség van, de a párt hitelesen képviseli a liberális értékeket. Az SZDSZ politizálásának alapja továbbra is a 2000-es A korszakváltás programja című dokumentum lesz. A stratégia a 8-10 százalékos választási eredményt tűzi célul 2006-ra.

Fodor Gábor is előterjesztett egy vitaanyagot, melynek értelmében a pártnak számos alapvető változást kellene végrehajtania a politizálásában. Az elképzelések mellett többen is kiálltak, ám biztosra vehető, a reformokat sürgetők egyike sem támogatja az elnöki tisztségért esélytelenül induló Bauer Tamást. A volt országgyűlési képviselő ügyvivői testületbe való bejutását többen is szívesen vennék. Akár nyílt kiállásra is sor kerülhet az elmúlt időben számos, az SZDSZ-t bíráló írást megjelentető politikus mellett, így is érvényesítve a Kunczével, de másképp álláspontot.