Miközben Horvátország, Magyarország és Bosznia-Hercegovina arról tett közzé közleményt, hogy egyöntetűen támogatják a Ploce-Budapest összeköttetést javító V. c közlekedési folyosó megépítését, Horvátország önmaga is folyamatosan fejleszti autópályáit. Mint Sült Tibortól, az ITDH zágrábi kereskedelmi szolgálati irodájának vezetőjétől megtudtuk: még ebben a hónapban 133 kilométernyi új sztrádaszakasszal bővül az ország autópálya-hálózata. Ezek között vannak olyanok is, amelyek különösen fontosak a magyarok számára. Ilyen a Rijeka felé haladó pályának az a most átadásra váró 44 kilométeres szakasza, amely a Karlovac utáni közlekedést javítja, vagy éppen a Dalmáciába vivő pálya déli részén átadásra váró szakasz.

Jelenleg egyébként 447 kilométernyi sztrádán lehet már közlekedni Horvátországban, ahol - a tervek szerint - 2005-ig további 450 kilométernyit építenek. A jelenlegi tervekben pedig összesen 1365 kilométernyi sztráda szerepel. Ez nemcsak az építőknek diktál feszített tempót, hanem a finanszírozásban is. Mindenesetre Horvátország évente költségvetésének 10 százalékát fordítja az autópálya-programra.

Ami az említett háromoldalú egyeztetést illeti: a három ország képviselője - magyar részről Bársony András külügyi államtitkár - arról is tárgyalt, hogy a közúti folyosó építése nem szoríthatja háttérbe a vasúti forgalom korszerűsítését, ami iránt nagy az érdeklődés a térségben. Várható, hogy a hármas együttműködés hozzájárul az Európai Unió és az Európai Bizottság tagországaitól remélt támogatás megszerzéséhez is - szögezi le a szarajevói találkozóról kiadott közlemény.