BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

A világ legfinomabb csokoládéja

Claudio Corallo, olasz származású mezőgazdász Sao Tomé és Principé szigetein kezdte el feleleveníteni a régi idők csokoládé manufaktúráját, miután a kis szigetországban rálelt a még évszázadokkal ezelőtt -portugál rabszolga kereskedők által- betelepített kakaó ősi, vad alakjára. Ennek a növénynek magjai jóval zamatosabbak a tömegtermeléshez használt, nemesített kakaóénál. Így egyáltalán nem igényel semmiféle ízfokozó adalékanyagot -mint például a vanília- a csokoládé készítéséhez.

Corallo mintegy 200 helyi családnak biztosít munkalehetőséget farmján, és velük műveli teljesen természetes körülmények közt ültetvényeit. A leszüretelt termésekből ősi metódusok alapján készíti egyedülálló, a régi korok ízvilágát idéző csokoládéját, amelynek ára 10 angol font kicsiny zacskónként a híres londoni Fortnum and Manson kereskedésben.(BBC News)

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.