November 24-től 24 postahelyen kezdik meg a Magyar Posta Nyíltvégű Pénzpiaci Alap értékesítését - mondta Filep József, a Magyar Posta Rt. Pénzügyi Szolgáltatások Üzletágának üzletfejlesztési igazgatója.

Az értékesítési helyek száma januárig 26-ra bővül, közülük kettő egyelőre - technikai problémák miatt - nem alkalmas a befektetési jegyek eladására. A 24 postahely több, mint egynegyede közül négy Budapesten, a többi vidéken található, többségükben nagy postafiók, de vannak köztük 8-10 ezer lelkes települést kiszolgáló kisebb postahelyek is.

A postahelyek mindegyike rendelkezik - még a Postabank által telepített - on-line banki rendszerrel, alkalmas lakossági folyószámla-kezelésre. A jövő évben, később az értékesítési helyek számát jelentősen, több, mint 100-ra növelik.

A Magyar Posta Nyíltvégű Pénzpiaci Befektetési Alapot 200 millió forint induló saját tőkével vette nyilvántartásba a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete (PSZÁF). A posta tervbe vette további alapok, mindenekelőtt egy kötvényalap indítását is, erről azonban egyelőre még nincs döntés - mondta Filep József. (ebroker)