Kis mértékű ármozgásokat valószínűsítenek pénteken a Budapesti Értéktőzsdén a megkérdezett elemzők.

Pletser Tamás, az Erste Bank Befektetési Rt. elemzője nem számít jelentős változásra, szinten maradó árakat feltételez, mivel nincs olyan tényező, ami érdemben befolyásolná az árfolyamokat. Véleménye szerint a befektetők leginkább a forint piacra fognak figyelni a hét utolsó kereskedési napján, a hétfőre várt kamatcsökkentés előtt ugyanis ott jelentős árfolyammozgások indultak el.

Réczey Zoltán, a Buda-Cash Brókerház elemzője oldalazó vagy enyhén emelkedő árfolyamokra számít. Az elemző úgy véli, a gyorsjelentéseket követő profit realizálások lezajlottak, a piac hangulata alapvetően pozitív. Megjegyezte, hogy az OTP az előző napon elért magas árszintjét rövid távon nem biztos, hogy tartani tudja, ezért nem kizárt egy negatív korrekció a bankpapír piacán.

A BUX csütörtökön 201,89 pontos, 1,46 százalékos emelkedéssel, 14.076,38 ponton zárt. A vezető részvények közül az OTP szárnyalt, és 240 forintos, 4,53 százalékos emelkedéssel, 5.540 forintos történelmi csúcson zárt. A Mol árfolyama 1,19 százalékkal, 11.600 forintra csökkent. A Matáv 1,16 százalékkal 788 forintra, a Richter 0,09 százalékkal 22.520 forintra emelkedett. (ebroker)