Egy fillérrel sem gyarapodott a miniszterelnök vagyona legutóbbi, márciusban leadott nyilatkozata óta - írja a Magyar Hírlap. Gyurcsány Ferenc az üvegzsebtörvény alapján leadott bevallásában mint kormányfő és mint távozó sportminiszter nyilatkozott: mindkettő pontos mása a tavasszal leadott dokumentumoknak.

A miniszterelnök továbbra is egy 50 négyzetméteres pápai ingatlan tulajdonosa, és változatlan arányú részesedése van az Altus Rt.-ben, az Aldo Kft.-ben.

Nem tudni, hogy milyen formában tartja 81 millió forintot meghaladó éves jövedelmét, a miniszterelnöknek bevallása szerint ugyanis sem értékpapírja, sem takarékbetétje, sem készpénz-megtakarítása nincs: mindössze 1,9 millió forintja a bankban, 700 ezer abból is feleségével közösen.

A régi és az új kormány minisztereinek megbízásuk folytonossága miatt most nem kellett nyilatkozniuk. Kökény Mihály és Medgyessy Péter pedig azért bújhat ki a kötelezettség alól, mert parlamenti képviselőként mandátumuk még él. Kóka János új gazdasági és Petrétei József igazságügy-miniszter keddig még nem nyilatkozott vagyonáról. (index)