Óriási FDI-beáramlás Kínába

Kínába rekordmértékben, 53,8 milliárd dollárnyi külföldi működő tőke áramlott be az idén. Az első tíz hónapban 23 százalékkal haladta meg az FDI az egy évvel korábbi szintet. (VG)

Kisebb a cseh folyómérleg-hiány

Messze jobb lett a várakozásoknál a cseh folyó fizetési mérleg deficitje szeptemberben. A 6,2 milliárd koronára (259 millió dollár) rúgó hiány az utóbbi hét hónapban a legalacsonyabb, míg az idén a második legkisebb passzívumnak számít. Az augusztusban mértnek a harmadát teszi ki a szeptemberi adat. A kereskedelmi mérleg aktívummal zárt, s a külföldre utalt osztalékok összege nem érte el a várakozásokat. (VG)

Mérséklődő infláció Lengyelországban

Lengyelországban az árak 4,3 százalékkal nőttek októberben éves viszonylatban, míg a havi infláció 0,5 százalékos volt - vélik elemzők. Az egy évre visszatekintő drágulás az utóbbi négy hónap legalacsonyabbjának számít, amelyben a zloty erősödése játszotta a fő szerepet, így ellensúlyozva az élelmiszerárak drasztikus, fél hónap alatt 1,2 százalékos növekedését. Magyarországon októberben 6,3 százalékos volt az éves infláció. (VG)