A Pénzügyminisztériumban november elején bejelentett átszervezések nyomán létrejött új szervezeti egységek közül soknak még nincs első embere. Néhány vezető beosztású tisztviselő pedig távozott a tárcától.

A Lelkes Orsolya vezette közgazdasági elemző és értékelő önálló osztály beolvadt a gazdaságpolitikai főosztályba, a munkát Tabák Péter irányítja - tájékoztatta lapunkat a PM. Az élelmiszer-gazdasági főosztály helyét az ágazati költségvetési kapcsolatok főosztálya vette át, Pintér János vezetésével. Átalakult az infrastruktúra-fejlesztéssel foglalkozó egység is, a részben hasonló feladatokat a befektetéspolitikai és beruházásfinanszírozási főosztály munkatársai látják el ezentúl.

Létrejött egy új szervezeti egység is, ám a kodifikációs önálló osztálynak - mint a befektetéspolitikai és beruházásfinanszírozási főosztálynak - nincs még vezetője. A forgalmi adók és fogyasztóiár-kiegészítések főosztály az eredeti formájában megszűnt, e hónap elejétől forgalmi adók, vám- és jövedéki főcsoport néven jött létre az új egység. Ennek is keresik a vezetőjét. Az addig a főosztály munkájáért felelős Pénzely Márta számára főosztályvezető-helyettes munkakört ajánlottak fel, ő nem fogadott el. Draskovics Tibor pénzügyminiszter kabinetfőnöke, Zalai Mária személyes okok miatt hagyta el a PM-et. Mostantól Gyurcsány Ferenc kormányfő mellett a kabinetirodán folytatja munkáját a szakember. (BR)