Kaiser Ede ítélethirdetésekor Varga Zoltán bíró több mint 10 bűncselekményt sorolt fel, erőszakos fegyveres rablásokat. Hajdú László ítéletében hasonlóképpen csaknem 10 erőszakos bűncselekmény szerepel. A Fővárosi Bíróság így tényleges életfogytiglani szabadságvesztésre ítélte Kaisert, a nyolc halálos áldozattal járó móri bankrablás elsőrendű vádlottját, vagyis soha nem szabadulhat. Hajdú Lászlóra, a másodrendű vádlottra 15 évi fegyházbüntetés vár.

A harmadrendű vádlott a teljes feltáró vallomást tevő Kiglics Csaba határozatának kihirdetésekor a hallgatóság soraiban némi felzúdulást támadt, vélhetően rokonok, ismerősök tartották méltánytalannak a hároméves börtönbüntetést, amit Kiglics egyébként más rablásokért kapott, tehát nem a móri ügyért.

Egyáltalán nem elhanyagolható körülmény, hogy a Fővárosi Bíróságon kihirdetett elsőfokú ítélet nem kizárólag a móri esetről szól, sőt azt maga a bíró is elmondta: nem tudott kideríteni, nem derülhetett ki, hogy ki és miért gyilkolt meg nyolc embert Móron. A 9 vádlottból egyébként csak Kaisert és Hajdút vádolták meg azzal, hogy köze volt az esethez.

Varga Zoltán hosszas indoklásából az derült ki, hogy az eset kulcsa vagyis a fegyverek nem kerültek elő, így az sem derülhetett ki, hogy ki vagy kik voltak a gyilkosok Móron. Azt azonban bizonyítottnak vélte a bíróság, hogy Kaiser Ede ott volt a bankban és két lövést bizonyosan leadott. A fegyvereket pedig vélhetően Hajdú László szerezte be. Továbbra is kérdés azonban, hogy mi szükség volt az esztelen emberélet kioltásra. (MR)