A Magyar Televízió szerdán kiadott egy közleményt, amiben hibának nevezik, hogy a december 5-i népszavazás estéjén szórakoztató műsorokat sugároztak - írja az origo. Rossz döntésnek tartja a tv vezetése, hogy este háromnegyed tízig a Szuperbulit adták, és utána Hajós András tréfásan bejelentkezett a választási műsorba. A név szerint meg nem nevezett felelősök írásbeli figyelmeztetést kaptak.

A Magyar Televízió vezetése megbánta a december 5-én este sugárzott műsorát. A kettős állampolgárságról és a kórházprivatizációról szóló népszavazás estéjén háromnegyed tízig Lagzi Lajcsi produkcióját, a Szuperbulit közvetítették, utána pedig Friderikusz Sándor vezetésével választási műsor kezdődött, amelyben Hajós András tréfás hangvételű bejelentkezései tették lazábbá a programot. Az MTV elnöke szerint a Szuperbuli és Hajós feltűnése is hiba volt, mert nem feleltek meg a közszolgálatiság követelményeinek. Az érintettek - ennél konkrétabb megnevezés az MTV közleményében nem szerepel - írásbeli figyelmeztetést kaptak. Friderikusz Sándor korábban már elnézést kért azoktól, akik nem találták helyénvalónak Hajós szerepeltetését választási műsorában.

Az MTV vezetése most úgy látja, hogy jobb lett volna már a szavazatok feldolgozásának kezdetétől, este hét órától választási műsort adni. "Tévedtünk, tehát megkövetjük mindazokat, akik 21.45-ig várták az MTV-től a választási műsor megkezdését" - áll a közleményben.

Mentségként az MTV vezetése azzal érvel, hogy a nagy nézettségű Szuperbuli közönségét a képernyő előtt akarták tartani a végeredmény kihirdetéséig, továbbá a Híradóban és a Szuperbuli szüneteiben is beszámoltak a választásról. (origo)