A környezettudatosság jegyében visszaváltható szatyrokat vezet be a Tesco - közölte a hipermarket hálózatot üzemeltető vállalat csütörtökön az MTI-vel. Az 50 forintos szatyor visszaválthatósága abban áll, hogy amikor elszakad, azt ingyenesen az áruházakban újra cserélik egy életen át. A Tesco a vasárnapi környezetvédelmi világnapra időzített kezdeményezése keretében első körben 500 ezer darab környezetbarát zacskót helyez ki áruházaiba. Kísérletképpen a cég május óta több áruházában már elindította akcióját, amelynek során több mint 50 ezer visszaváltható szatyor fogyott.

A közlemény kitért arra, hogy az áruházlánc az idén "Tesco a természetért" néven környezetvédelmi programot indított. A Tesco a visszaváltható szatyron kívül márciusban már bevezette az újrahasznosított papírból készült papírtáskát, amelyből 51 ezer darab fogyott. Az akció keretében a Tesco mostantól újrahasznosított papíroldalakon jelenteti meg kéthetente, 3 millió példányban megjelenő újságát is.

A Tesco ezen kívül szelektíven gyűjti az áruházakban keletkező papír- és kartondobozokat, valamint a műanyag csomagolóanyagokat, amelyeket aztán újrahasznosítanak. (Privátbankár)