Április végén Baráth Etele tárca nélküli miniszter vezetésével egy delegáció járt Munkácson és ukrán miniszterelnök-helyettes vezette delegációval tárgyalást folytatott - mondta Parragh Dénes fideszes képviselő.

Hozzátette: - A tárgyalás egyik fő témája a Tisza komplex fejlesztése volt. Ezen a tárgyaláson a magyar fél előadta azon elképzelését, hogy a Tisza kárpátaljai szakaszán vízlépcsőket kellene építeni. A delegációnak Kapolyi László képviselő is tagja volt. A vízgazdálkodásért, árvízvédelemért felelős környezetvédelmi és vízügyi minisztérium nem kapott meghívást erre a tárgyalásra.

A vízlépcső építése új eleme ennek a tárgyalássorozatnak.

Parragh Dénes elmondta: - Korábban a magyar-ukrán határvizi tárgyalásokon nem szerepelt, s ellentétes a Magyarországon is megkezdett Vásárhelyi tervvel.

Szerkesztőségünk érdeklődésére Kapolyi László szerepéről ezt mondta Parragh Dénes:- A sajtótájékoztatón nem véletlen, hogy ő beszélt arról, hogy az árvízvédekezést össze kell kapcsolni az energiatermeléssel, mint kiderült egyetlen tervvázlat készült ezekre a tározókra, amelyeket a System Consulting Rt. készített és juttatott el a Környezetvédelmi Minisztériumhoz. A System Consulting Rt. pedig Kapolyi László cége. (Magyar Rádió)