A rendszerváltás utáni legnagyobb közéleti eseményre kerül sor szombaton a Fidesz tisztújító kongresszusán - hangoztatta tegnap Schmitt Pál. A Fidesz alelnöke a Deák téren, kapukat szimbolizáló "pavilon" előtt emlékeztetett: a Fidesz folyamatosan a "kapunyitás" jegyében politizált. Az sem véletlen, hogy a polgári körök ugyanazon a napon és helyszínen tartják éves munkaértekezletüket - a Fidesz számít rájuk.

- Új kapukat nyitunk - ez lesz az üzenet. A pavilon közepén elhelyezett "hirdetőoszlopon" mindenki üzenetet írhat a kongresszus számára. Hasonló pavilont állítanak fel Szegeden, Győrött, Miskolcon, Debrecenben és Pécsett. A kongresszuson Pokorni Zoltán és Schmitt Pál mellett még két alelnököt választanak. Pelczné Gáll Ildikó már hivatalos jelölt, a másik esélyes Varga Mihály volt pénzügyminiszter. Pelczné Gáll Ildikó tegnap arra még nem tudott válaszolni, hogy milyen munkamegosztás szerint dolgoznak majd az alelnökök, de elmondta: leginkább a nők, a családok, a kis- és középvállalkozások, valamint a nemzeti fejlesztési terv, azaz a nemzetstratégia kérdéseivel foglalkozna szívesen.

Elképzelhető, hogy a kongresszuson létrehozzák a Fidesz nyolcadik tagozatát, a hallgatói tagozatot. Azért nem ifjúsági tagozatot alakítanak, mert az a Fidelitas riválisa lenne. (Népszabadság)