Magyar gazdaság

Árkedvezményt kaphatnak a távfűtéses lakásban élők

Már a mostani fűtési szezontól jelentős árkedvezményre számíthatnak a távfűtéses lakásban lakók - jelentette be Szanyi Tibor, az MSZP-frakció távfűtési munkacsoportjának vezetője.

Szanyi Tibor szerint olyan döntéseket hoznak majd, amelyek alapján minden távfűtéses lakásban élő számára minden hónapban alanyi jogon jelentős árkedvezményt biztosítanak 2010 őszéig, ezt követően pedig a tisztán szociális jelleg lesz az irányadó.

A szocialista politikus a kedvezmény mértékét kérdésre sem kívánta megnevezni, mint mondta, a mérték "nem fog csalódást okozni", igazodik majd más európai országok gyakorlatához, illetve nem esik távol a távhő áfájának 15 százalékos csökkentésétől sem - tudósít a KlubRádió az MTI alapján.

Mint mondta, 2010 őszéig az önkormányzatoktól, a lakosságtól és a távfűtőművektől azt várják, hogy lehetőleg mindenhol valósítsák meg lakásokon belül a radiátoronkénti szabályozhatóságot és a lakásonkénti mérhetőséget. Mint mondta, ehhez az állam nagyobb támogatást nyújt majd, mind az eddigi konstrukcióban, amelyben a költségek egyharmad részét állta az állam, és ugyanennyit biztosítottak az önkormányzatok és a lakók. A politikus kérdésre válaszolva elmondta, hogy az áfacsökkentés nem került le a napirendről, de úgy vélik, jelenleg nem ez a megfelelő eszköz.

árkedvezmény távfűtés lakások
Kapcsolódó cikkek