A Nemzetközi Valutaalap 2009-re komoly bizonytalanságot lát a magyar költségvetésben, amelybe szerintük jelentős tartalékot kell beépíteni. Kovács Árpád ennek kapcsán elmondta: bizonytalanságot hoz a többi mellett az adórendszer, azon belül is a munkát terhelő adók rendszere. Nem tudható, hogy megmarad-e az export jelenlegi ütemű emelkedése, és bizonytalanságot hoz a világgazdaság helyzete is.

Hozzátette: egyelőre kevés nyoma van azoknak a gazdaságélénkítő programoknak, amelyektől a felemelkedést várjuk 2009-től. A konvergenciaprogramnak mindössze egyetlen fontos tétele, a költségvetési hiány lefaragása teljesült, eközben azonban az infláció a vártnál magasabb, a gazdasági növekedés pedig a várnál sokkal alacsonyabb. 


Az Állami Számvevőszék személyi felelősségre vonást javasol annak kapcsán, hogy az állam nem fizette ki az egyházi fenntartású intézmények számára a nekik járó támogatást.

Az Állami Számvevőszék évek óta jelzi a pártfinanszírozás visszásságait is a törvényhozók számára, ám a politikusok eddig nem nyúltak hozzá.