Magyar gazdaság

Boross Gyurcsányról: nem lehet mást tenni, mint lemondani egy ilyen markáns nyilatkozat után, ha nemmel szavaznak

A szocialista politikusokat a Fidesztől való félelem tartja még mindig Gyurcsány Ferenc mögött - mondta Boross Péter, az MDF országgyűlési képviselője, volt miniszterelnök csütörtökön az MTI-nek adott interjúban, melyet a Híradó idéz.

A politikus a kormányfő szerdán közzétett adójavaslatairól azt mondta, a személyi jövedelemadóra vonatkozó elképzelést nem kell lebecsülni, mert az a középrétegek számára "nem jelentéktelen kedvezmény lenne". Hozzátette azonban, hogy a feketegazdaság kifehérítése címén fedezetet megjelölni elég kockázatos.

Azzal kapcsolatban, hogy Gyurcsány Ferenc szerdán bejelentette, lemond, ha a parlament nem fogadja el az adótörvényeket, illetve a költségvetést, Boross Péter úgy fogalmazott, ilyen markáns nyilatkozat után nem lehet mást tenni, mint lemondani, ha a parlament nemmel szavaz. Akik félnek egy előre hozott választástól, azok számára ez jó kényszerítő tényező, úgymond politikai fogás, amit azonban visszavonni nem lehet - jelentette ki.

Az ellenzéki képviselő kifejtette: az előrehozott választásokra esély mindig van, ez jellemzi a mostani politikai közéletet. Hozzáfűzte: nemcsak azt kell nézni, hogy az SZDSZ visszaáll-e a koalícióba, megszavazza-e a költségvetést vagy sem, hanem azt is, a párt melyik része teszi ezt.

Boross Péter szerint a pártokat a kormányzati szerep kijózaníthatja, de tönkre is teheti. Kiemelte, hogy ha a következő választásokon a Fidesz nyer, akkor alapvetően más mentalitást és módszereket kell képviselnie, mint most. A politikus előrevetítette, hogy a Fidesz választási győzelme esetén "nem nagyon akar majd társulni" az MDF-fel. Boross Péter mindenesetre úgy látja, hogy a Fidesz nem alaptalanul reménykedik egy ötven százalék feletti győzelemben.

MTI-MTV-->

lemond Fidesz adó Boross
Kapcsolódó cikkek