Magyar gazdaság

Mikrohitel: 617-en kaptak 2,9 milliárdot

Az Új Magyarország Mikrohitel Programban a 2008 január végi indulás óta eddig 617-en vettek fel több mint 2,9 milliárd forint hitelt.

A Magyar Vállalkozásfinanszírozási Zrt. összesítése szerint legtöbben, 98-an Budapesten éltek a lehetőséggel, ahol 497,874 millió forint vettek fel. A főváros után Pest megye következik, ahol 80-an 387,3 millió forintnál több hitelt kaptak. Jelentős a mikrohitel kihelyezés Borsod-Abaúj-Zemplén, Baranya, Zala megyében.

Bajnai Gordon nemzeti fejlesztési és gazdasági miniszter a kis- és középvállalkozásokat támogató intézkedési csomag részeként a héten jelentette be, hogy kedvezőbbé válnak a mikrohitelek igénylési feltételei. A jelenleg felvehető beruházási mikrohitel összege 6 millió forintról 10 millió forintra, az 5 év futamidő 10 évre emelkedik.

A forgóeszközre felvehető mikorhitel esetén pedig két hitelfelvétel között jelenleg előírt hat hónap kivárási idő egy hónapra mérséklődik. A miniszter úgy becsülte, hogy a közvetítő szervezetektől függően október végétől, november elejétől már az új feltételekkel juthatnak hozzá a mikrohitelhez a vállalkozások.

kis- és középvállalkozások Bajnai Gordon kkv vállakozások mikrohitel
Kapcsolódó cikkek