Magyar gazdaság

Orbán 6 százalékos alapkamatot követel, de azonnal

A Fidesz felszólítja a jegybankot, illetve a kormányt a jegybanki alapkamat azonnali és radikális csökkentésére - erről Orbán Viktor, a Fidesz elnöke nyilatkozott a veszprémi és regionális hírportálnak Veszprémben.

A pártelnök szerint 6 százalékos alapkamatra lenne szükség. A vehir.hu-n olvasható összefoglaló szerint a párt keddi elnökségi ülésén döntött arról, hogy a Fidesz 6 százalékos jegybanki alapkamatot javasol. Orbán Viktor szerint csak így juthatnak a vállalkozók 10-11 százalékos kamatú hitelekhez, hogy megerősítsék vállalkozásaikat, és megtarthassák a dolgozóikat. Orbán Viktor Veszprémben elmondta: ez a lépés segíthet a nagy cégeknek is a munkaerő megtartásban.

Hozzátette: a ma 11 és fél százalék Magyarországon, ami azt jelenti, hogy ha egy vállalkozás hitelhez akar jutni, 16-18-20 százalékos kamatot kell fizetnie, amit nem tudnak vállalni. A vállalkozásoknak forrásokra van szükségük, ha ezt megkapják nem fogják elküldeni embereiket; ez a forrás lehet az adócsökkentés mellett a kamatcsökkentés - mondta Orbán Viktor.

alapkamat hitelek vállalkozás
Kapcsolódó cikkek