Magyar gazdaság

Dél-Alföld megújult utakon

További tizenhárom kilométer felújított útszakaszt avattak fel Békés megyében. Az Új Magyarország Fejlesztési Terv Dél-alföldi Operatív Programja keretében a régióban a 4 és 5 számjegyű utak közül a 2007-2008-as időszakban összesen 96 kilométernyi szakasz újult meg 4,6 milliárd forint beruházással.

Ennek a közúti fejlesztésnek a része a március 11-én felavatott 13 kilométeres útszakasz is. A beruházás a Körösladány-Gyomaendrőd, az Okány-Vésztő és a Bölcsipuszta-Okány összekötő utakat érintette.

A felújítás azért volt sürgős, mert az érintett útszakaszok állapota jelentősen leromlott az elmúlt időkben. A teherbírás a forgalmi igényeknek már nem felelt meg, a felület kátyús, nyomvályús, balesetveszélyes volt. Ráadásul a vízelvezető rendszer is felújításra szorult, az árkokat is rendezni kellett.

A fejlesztés eredményeként az említett szakaszokon eltűnnek a sebességkorlátozó táblák és megengedett utazósebesség újra 90 km/óra lehet. Így jelentősen lecsökken az utazási idő, az érintett települések elérése könnyebbé, kényelmesebbé és biztonságosabbá válik.

Dél-Alföld útfelújítás
Kapcsolódó cikkek