Magyar gazdaság

"Leértékelődőtt" Elton John és Tom Jones - Ki mennyit veszít a válságon?

A Sunday Times ebben az évben is összeállította a leggazdagabb britek listáját. Ebből kiderül: a zeneipar milliárdosai közül csak néhány vészelték át komolyabb veszteségek nélkül a válságot, a többség hatalmas mínuszt könyvelt el.

A Sunday Times Rich List szerint kivételnek tekinthetőek az olyan zenei mágnások, mint Andrew Lloyd Webber vagy a Mamma Mia című musical producere. Ők ugyanis a válság ideje alatt is képesek voltak vagyunk megőrzésére, nem úgy, mint az iparág nagyágyúinak többsége – írja a The Times.

Az ötven legtehetősebb zeneipari szereplő közül mindössze heten nem könyveltek el veszteséget és csak hárman növelték vagyonukat. Ezek: Simon Cowell (televíziós tehetségkutató műsorok producere), Judy Craymer (a Mamma Mia producere) és az Oasis frontemberei, a Gallagher testvérek.

A sikeres Mamma Mia musical és az abból készült film minden idők legsikeresebbje a szigetországban, a show és a mozi összesen 2,5 milliárd dollárt hozott, így Judy Caymer producer vagyona 29 százalékkal, 75 millió fontra emelkedett.

Kevésbé bombasztikus, de tartós a televíziós személyiség, Simon Cowell sikere: a műsorvezető-producer 7 százalékkal növelte vagyonát az olyan programokkal, mint az X-Factor vagy a Britain’s Got Talent A producer vagyonát 120 millió fontra becsülik. Noel és Liam Gallagher Dig Out Your Soul címen a múlt évben jelentették meg az Oasis hetedik stúdió albumát, amely 16 százalékkal, 45 millió fontra emelte a testvérek vagyonát.

De számos nagy név kevésbé szerencsés. Mindent összevetve Sir Elton John "értéke" 26 százalékkal csökkent, míg Tom Jones 24 százalékkal "ér kevesebbet", mint a tavalyi lista elkészítésének idején. De a Pop Idol műsor mogulja, Simon Fuller is 33 százalékos veszteséget szenvedett.

Elton Gallagher Tom Jones Oasis Mamma Mia album musical zene gazdag
Kapcsolódó cikkek