Magyar gazdaság

Oszkó Péter nem kommentálja a pénzügyminiszteri felkérést

Oszkó Péter, a Deloitte Magyarország tanácsadó cég vezérigazgatója lehet az új Bajnai-kormány pénzügyminisztere - tudta meg a a Világgazdaság. A nem hivatalos értesülést ugyanakkor az érintett lapunk megkeresésére nem kívánta kommentálni.

A kinevezés elég pikáns lenne, mert Oszkó lapunk hasábjain többször is bírálta a szocialisták vezette kormány intézkedéseit. Legutóbb a Reformszövetség javaslatairól készített pénzügyminisztériumi hatásvizsgálatot kritizálta, mondván: olyan javaslatokat utasított el a tárca, amelyeket a szövetség csomagja nem is tartalmazott.

Oszkó Péter a Deloitte elnök-vezérigazgatója, aki a négy nagy könyvvizsgáló által jegyzett tavaly nyári adóátalakítási csomag készítésében, valamint a Reformszövetség adó- és járulék munkacsoportjának a vezetőjeként részt vett az eddig elutasított javasatcsomag kidolgozásában, amelyet az SZDSZ be is terjesztett a Parlament elé.

A Reformszövetséggel kapcsolatos mai értesülés, hogy meg nem erősített információk szerint a szervezet feloszlik, mivel kidolgozta a megalakulásakor ígért átfogó gazdaság- és társadalompolitikai reformprogramot.

Oszkó neve már a múlt heti miniszterelnök-keresgélés közben is felvetődött, ám akkor világossá tette, hogy kormányfői szerepet nem vállal.

A szakember a VG Páholyának állandó szerzője.

Deloitte reformszövetség pénzügyminiszter Oszkó Péter
Kapcsolódó cikkek