Magyar gazdaság

"A napfény beragyog a levelek közt, de…"

"A napfény beragyog a levelek között, de még nem értünk ki az erdőből" – összegezte a gazdasági jelenlegi kilátásait az Obama-kormány költségvetési igazgatója, Peter Orszag.

Peter Orszag a CNN-nek úgy nyilatkozott: láthatóak olyan jelek, amelyek azt mutatják: véget ért a gazdaság szabadesése – idézi a Reuters. A költségvetési igazgató a fák levelei között besütő napfényhez hasonlított a pozitív jeleket, hangsúlyozva, hogy még nem keveredtünk ki a válságból.

>A költségvetési igazgató szerint a költségvetési deficit gyorsan csökken majd a gazdaság állapotának javulásával párhuzamosan. A Fehér Ház nemrég a korábbinál rosszabb, a 12,9 százalékát kitevő hiányt prognosztizált a szeptember 30-val végződő időszakra.

Az amerikai gazdasággal kapcsolatban két friss adat is bizakodásra ad okot: áprilisban változatlanok maradtak a fogyasztói árak, az ipari termelés pedig a márciusinál lassabb ütemben csökkent. A Fed  elnöke, Ben Bernanke szintén úgy nyilatkozott: ebben az évben véget érhet a válság, ha a pénzügyi szektorban nem következik be törés.

Obama Bernanke deficit Orszag Fed fogyasztói ár ipari termelés válság költségvetés
Kapcsolódó cikkek