Magyar gazdaság

Mindent bevetnek a horvátok: most mivel csábítanak?

Sveti Martin na Muriban június elején nyitja meg kapuit a négycsillagos Spa Golfer szálloda. A horvát golfturizmus legújabb üdvöskéjét 151 szobával, 500 fős kapacitású konferenciaközponttal, valamint wellness központtal és szépségszalonnal is felszerelték. A beruházás 30 millió euróra rúg.

Az északnyugat-horvátországi szálloda fő célja az, hogy a konferenciák, csapatépítő programok és más munkahelyi szervezésű rendezvények ideális célpontja legyen. A szállodához tartozik még egy tízlyukas golfpálya is, amely Európa negyedik hasonló létesítménye. A beruházás értéke 30 millió euró, és Horvátország kontinentális részének egyik legnagyobb idegenforgalmi beruházásának számít.

Az idén júniusra elkészülő szálloda mellett más nagyléptékű beruházásokat is terveznek a Toplice Sveti Martin gyógyfürdőnél. Nemrég kezdték meg a mintegy 20 golfvilla építését, és egy újabb négycsillagos szálloda kivitelezése is folyamatban van.

Sveti Martin na Muri nemrégiben kapta meg a Kiváló Európai Desztináció (EDEN) címet, a Toplice Sveti Martin gyógyfürdő pedig a jelenlegi munkálatok alatt is számos értékes elismerést kapott minősége és kialakítása miatt.

Magyarországon 10 golfpálya van, többségük a nyugati régióban, a tervezett beruházások is ezt a régiót célozzák meg. Legutóbb a bicskei Budapest Gate lakó- és szabadidőközpont mellett alakítottak ki golfpályát. Hazánkban a lakosság egyelőre nagyon kis hányada tagja valamilyen golfklubnak, ez az arány Nyugat-Európában 0,3 százalék körül alakul. Európában körülbelül 6500 golfpálya van, túlnyomó részük Nyugat-Európában, azon belül is Angliában, illetve Írországban.

A golfturisták átlagosan két hetet töltenek el az adott célországban és tartózkodásuk alatt átlagon felül költenek, így meglehetősen jövedelmező szegmensről van szó. (Magyarországon egy átlagos szabadidős turista szálláshellyel együtt mintegy 120-150 eurót költ). 

turizmus Horvátország Sveti Martin na Muri golfpálya golfturizmus
Kapcsolódó cikkek