Magyar gazdaság

Kimutatás a Michael Jackson vagyonról - Mi, mennyi?

Óriási vásárlási rohamot indított el az Egyesült Államokban Michael Jackson váratlan és rejtélyes halála: az énekes albumaiból négy nap alatt több mint 415 ezer fogyott, ennek felét az internetről töltötték le.

Az énekesnek 567,6 millió dolláros vagyona volt befektetésekben. Ebbe a Neverland birtok, részesedése a Sony/ATV Music Publishingban, autók, műkincsek és gyűjtemények tartoztak. A Sony/ATV katalógusba olyan zenei szerzői jogok tartoznak, mint a teljes Beatles-gyűjtemény.

A felerészben birtokolt katalógus volt a zenész vagyonának legértékesebb eleme, ami 390,6 millió dollárt ér. A Neverland birtokot 33 millió dollárra értékelték, míg Jackson autói, régiségei, gyűjteményei és egyéb tárgyai 20 millió dollárt kóstáltak. A kimutatást készítő washingtoni székhelyű cég, a Thompson, Cobb, Bazilio and Associates szerint két éve az énekes adóssága elérte a 331 millió dollárt, de "könyvelése" így is 236,6 millió dolláros pozitív mérleget mutatott.

Az ötoldalas jelentés szerint Jacksonnak mindössze 668 ezer dollárnyi készpénze volt. Jackson halála ugyanakkor érzékenyen érinti a londoni szórakoztatóipart: ötven tervezett showt kellett ezzel lemondani a londoni O2 Arénában, és az aréna közelében levő kelet-londoni, és greenwich-i körzetek szállodái, éttermei máris pánikolnak a kieső bevételek miatt. Ugyanakkor idegenforgalmi szakértők szerint a turisták profitálhatnak a helyzetből, mert a helyi idegenforgalmi vállalkozók valószínűleg csökkentik áraikat ennek nyomán.

Michael Jackson vagyon Sony lemez
Kapcsolódó cikkek