Magyar gazdaság

Százmillió dollárt hozhatnak Michael Jackson jogdíjai

Akár százmillió dolláros bevételt is hozhatnak Michael Jackson jogdíjai, állítják a júniusban tragikus hirtelenséggel meghalt popsztár örökségét kezelők.

Egy Los Angeles-i bíróság várhatóan már ma dönt arról, hogy kiadhatóak-e a popzene királyának legutolsó próbáin készült felvételek – tudósít a Times Online. A Columbia filmstúdió 60 millió dollárt fizetett az énekes tervezett londoni koncertjei előtt tartott próbák kép- és hanganyagáért.

A hagyaték kezelői azt tervezik, hogy vándorkiállítást szerveznek az előadóművész személyes tárgyaiból. Várhatóan egy emlékkoncertre is sor kerül és egy tévéműsort is össze akarnak állítani. A Jackson-témájú naptárak, iskolaszerek, napszemüvegek, poszterek, öngyújtók, plüssfigurák és emlékérmék forgalmazását már jóvá is hagyta a hagyaték ügyeiben döntő Los Angeles-i bíróság.

Egyes vélemények szerint a mostani Jacko-láz oda vezet majd, hogy Michael Jackson még Elvis Presley-t is lekörözi majd a kereskedelmi jogdíjak terén. Az Elvis „márkanévhez” kapcsolódó tárgyak forgalmazása tavaly 55 millió dollárt hozott tulajdonosainak, ebből 14 millió származott a kiskereskedelemből.

Jermaine Jackson, Jacko egyik testvére úgy nyilatkozott, hogy az ő esetében 100 millió dollár lesz az idei végösszeg.

jacko jogdíjak Michael Jackson hagyaték Elvis Presley
Kapcsolódó cikkek