Magyar gazdaság

Újabb adat Amerikából – A gyógyulás lassú lesz

A legalább három éves élettartammal rendelkező termékekre vonatkozó megrendelések száma tovább csökkent augusztusban, kellemetlen meglepetést okozva ezzel az elemzőknek.

Az amerikai kereskedelmi minisztérium mai közlése szerint augusztusban 2,4 százalékkal csökkent a tartós ipari termékekre vonatkozó megrendelések száma, holott a Thomson Reuters elemzői 0,5 százalékos emelkedést vártak – jelenti az AP.

Ezzel három hónap alatt másodszor csökkent a mutató, jelezve, hogy a válságból való felépülés lassú és fokozatos lesz.

Az igen volatilis repülőgép alkatrész kategória jelentős, 42,2 százalékos csökkenést mutatott, de az eredmény ezt leszámítva is rosszabb az elemzői várakozásoknál, akik 0,5 százalékos emelkedésre számítottak.

A minisztérium adatai szerint az autóipari megrendelések 0,4 százalékkal emelkedtek, követve az előző hónap tendenciáját, igaz, a szektort jelentőse megdobta a múlt hónapban végződő autócsere program, amely 30 százalékkal növelte a gépkocsi eladások számát.

A többi kategória nem szerepelt jól: 0,7 százalékkal kevesebb informatikai terméket, és 0,5 százalékkal kevesebb elektronikai árut rendeltek az amerikaiak.

termék autóipar rendelés Thomson Reuters amerikai
Kapcsolódó cikkek