Magyar gazdaság

A medence alján találták meg Madoff barátját

Az ügyvédek szerint tovább bonyolódik a milliárdos csalással vádolt Bernard Madoff ügye azzal, hogy a piramisjáték legnagyobb haszonélvezőjét holtan találták Palm Beach-i házának medencéjében.

Jeffry Picower, Bernard Madoff régi barátja a nyomozóhatóság szerint 7 milliárd dolláros hasznot szerzett a csaló segítségével. A 67 éves férfit felesége találta meg medencéjük alján, a halál oka vélhetően fulladás. Az ügyvéd szerint Picower halála tovább bonyolítja az ügyet, a nyomozás az ő ügyében is folytatódik.

A csaló családjának ügyvédje az AP-t úgy tájékoztatta: Picower Parkinson-kórban szenvedett és szívproblémái is voltak. A 33 millió dolláros villa tulajdonosa 1989-en tett egy alapítványt, amelynek pénzügyeit Madoff kezelte és amely több millió dollárt adományozott az MIT-nek, a New York Public Library-nek és a Harvard orvosi karának. A 2007-es adóbevallása szerint a portfólió értéke 1 milliárd dollár volt.

A Madoff-botrány kitörésekor az alapítvány vezetése közölte, hogy megszűnteti tevékenységét, mondván, a csalás áldozata volt. Később azonban kiderült, hogy Picower minden más szereplőnél többet profitált a csalásból.

madoff csaló botrány
Kapcsolódó cikkek