Magyar gazdaság

Nagyszabású adómódosítás Kanadában - Olcsóbb lesz az autó

Nagyszabású adómódosítást terveznek Ontario államban. Bevezetik az úgynevezett harmonizált forgalmi adót, ami azt jelenti, hogy az országos általános adót kombinálják a helyi, állami adóval - írja a kitekinto.hu.

Az eddig helyi adóval nem drágított áram, fűtés, benzin, dohánytermékek, szolgáltatások drágulni fognak. Továbbra is helyi adómentességet élveznek a gyerekruhák és kiegészítők; az alapvető élelmiszereket, a lakbért és a receptre felírt gyógyszereket pedig egyik sem drágítja.

A háztartások költségeinek növekedése miatt a kormány máris tíz milliárd dollárt különített el a családok segítésére az elkövetkező három évre. Az autókereskedők már várják a jövő nyáron bevezetésre kerülő harmonizált forgalmi adót - írja a lap.

Számukra ugyanis jelentős költségcsökkentést jelent majd az újítás, hiszen míg eddig a gyártási folyamat során több alkalommal is kellett helyi adót fizetni, erre ezentúl majd csak egyszer lesz szükség, az eladáskor. A számítások szerint ez több száz dolláros megtakarítás is lehet egy harmincezer dolláros autónál.

 

olcsó autó változtatás ontario adó
Kapcsolódó cikkek