Magyar gazdaság

Bizakodó vállalatvezetőket "talált" a Deloitte

Két év óta a legbizakodóbb hangulat jellemzi az Egyesült Királyságban működő nagyvállalatok pénzügyi vezetőit - tűnik ki a Deloitte jelentésből.

A Deloitte pénzügyi szolgáltató cég összesen 128 pénzügyi vezetőt vont be a felmérésbe. Közölük 39-en a FTSE 100, 47-en a FTSE 250 vállalatainál dolgoznak. Minden öt pénzügyi vezető közül négy úgy vélte, hogy a brit bankrendszer képes az élénkülésre.

Ám a válaszadók 48 százaléka úgy nyilatkozott, hogy idén a gazdaság jelenti számukra a legnagyobb gondot, véleményük szerint az élénkülés gyenge lesz – idézi a felmérést a BBC.

Az Egyesült Királyság rekord ideje, hat negyedév óta szenved a recessziótól, de az előzetes vélemények szerint 2009 utolsó három hónapjában kilépett a válságból. Ian Stewart, a Deloitte vezető közgazdásza úgy vélte, a pénzügyi vezetők ráébredtek arra, hogy figyelmüket a készpénzre, a költségekre és a befektetői bizalomra kell koncentrálniuk.

A menedzserek döntései meghozták eredményüket. A közgazdász úgy fogalmazott: a cégek a válságot maguk mögött hagyva a jövőbe tekintenek és bár a pénzügyi- és gazdasági rendszer messze nem zökkent vissza normális állapotába, a helyzet javul.

Deloitte felmérés vállalatvezető pénzügyi vezető Egyesült Királyság válság
Kapcsolódó cikkek