Magyar gazdaság

A Fidesz lemondatná a budaörsi polgármestert az uszodaügy miatt

El nem végzett munkálatokért a Budaörsi Polgármesteri Hivatal több mint egymilliárd forint közpénzt fizetett ki törvénytelenül az uszoda-beruházás csődbement generálkivitelezőjének - áll a Fidesz közleményében.

A közlemény szerint az eredetileg 3,2 milliárd forintra tervezett beruházás három év után is használhatatlan műszaki állapotú, a Polgármesteri Hivatal mégis szinte maradéktalanul kifizette az időközben felszámolás alá került generálkivitelezőt.

A Fidesz feljelentése nyomán az ügyészség hűtlen kezelés és csalás gyanújával soron kívüli nyomozást rendelt el az ügyben, melyben a rendőrség a polgármester felelőségét vizsgálja. Csenger-Zalán Zsolt, a Fidesz-KDNP országgyűlési képviselőjelöltje azonnali lemondásra szólította fel Wittinghoff Tamást, Budaörs liberális polgármesterét.

A Budaörsi Önkormányzat uszoda- és sportcsarnok beruházásánál feltárt több mint egymilliárd forintnyi közpénz törvénytelen kifizetése miatt, a Fidesz-KDNP budaörsi szervezete ismeretlen tettes ellen feljelentést tett a Pest Megyei Főügyészségen.

Budaörs Fidesz wittinghoff uszoda
Kapcsolódó cikkek