Magyar gazdaság

Rendőrpótlás közmunkásokból

Kísérleti jelleggel egy közhasznú munkást foglalkoztat településőrként ezekben a hónapokban a zicsi önkormányzat.

Fellinger János polgármester a sonline.hu-nak elmondta, hogy a kistérségi társulás közmunkaprogramjába kapcsolódott be a falu. A képviselő-testület úgy döntött: a két közmunkás közül az egyiket településőrként alkalmazza.

Kísérleti jelleggel öt hónapra településőrként alkalmazzuk – mondta Fellinger János. – Szakmunkás, de eddig folyamatos munkahelyet nem tudott létesíteni. Feladata, hogy rendszeresen járja a község utcáit a közbiztonság, a közrend érdekében.

A polgármestertől megtudtuk: keveslik a rendőri jelenlétet. Munkakörébe tartozik az átmenő forgalom és a házaló kereskedés figyelése, az idegenek, a gyanús személyek és gépkocsik rendszámának a megjegyzése.

– Bár hatósági, intézkedési jogköre nincs, észrevételeit a falugondnoknak és a polgármesternek teszi meg – mondta Fellinger János. – Kapcsolatot tartunk a tabi rendőrőrssel és az andocsi rendőrrel. Azt reméljük, hogy alkalmazásával csökken a besurranásos, a trükkös lopás. A képviselő-testület tagjai között felvetődött az is, hogy az öt hónapos közhasznú munkásként való foglalkoztatás után az önkormányzat nyújtson be pályázatot az Igazságügyi és Rendészeti Minisztériumhoz településőr foglalkoztatására.

közmunka szociális kiadás önkormányzat
Kapcsolódó cikkek