Magyar gazdaság

A magyar "csontvázak" kismiskák a görög bajokhoz képest

A "költségvetési csontvázak" azonosítása révén tervezett idei magyar hiánycél-emelés természetében és méretében sem vethető össze a korábban "félreközölt" görögországi államháztartási deficitadatok felülvizsgálatával.

A magyarországi államháztartási kiigazítási szükségletek, emellett, szerénynek mondhatók az euróövezet "perifériális" tagállamaiéhoz képest. Éppen a korábbi görög felülvizsgálatok nyomán azonban a piac "nincs megfelelő hangulatban" az ilyen csontvázak felfedezéséhez - erről írt az egyik legnagyobb londoni befektetési bankcsoport kedden kiadott helyzetértékelésében.

A Barclays Capital szakértői "aggasztónak" nevezték, hogy a Fidesz pont egy olyan időszakban ragaszkodik e költségvetési felfedezésekkel kapcsolatos retorikájához, amikor a költségvetési fenntarthatósághoz fűződő piaci félelmek miatt a befektetési eszközök egyébként is gyengülnek, különösen "Európa perifériáján".

A szakértők nemrégiben Magyarországon tájékozódtak és erről most Londonban kiadott 12 oldalas beszámolóban tájékoztatták a befektetőket.

csontvázak londoni elemzők költségvetés
Kapcsolódó cikkek