Magyar gazdaság

Kína bízik az euróban

A kínai miniszterelnök Angela Merkel német kancellár látogatása kapcsán leszögezte: országa folytatja az európai befektetéseket.

Wen Jiabao megerősítette, hogy Kína nem vonul ki az európai befektetési piacról, ez pedig az elemzők szerint azt jelenti, hogy a kommunista ország bízik az euró erejében.

Angela Merkel ma találkozott a kínai miniszterelnökkel és a BBC tudósítása szerint azt kérte, hogy a kínai gazdaság maradjon nyitott a külföldi befektetők irányába. Wen Jiabao hangsúlyozta, hogy Kína továbbra is lépéseket tesz a gazdaság túlpörgésének megakadályozására. A miniszterelnök éppen ezzel a politikával indokolta, hogy Kína a vártnál lassabb gazdasági növekedést mutatott a második negyedévben.

A kínai gazdaság az idei második negyedben 10,3 százalékkal növekedett a tavalyi azonos időszakban mérthez képest, és ezzel elmaradt az idei első negyedévben feljegyzett robbanásszerű, 11,9 százalékos növekedéstől. A kínai gazdaság az idei második negyedben 10,3 százalékkal növekedett a tavalyi azonos időszakban mérthez képest, és ezzel elmaradt az idei első negyedévben feljegyzett robbanásszerű, 11,9 százalékos növekedéstől.

wen jiabao kínai Angela Merkel
Kapcsolódó cikkek