BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Több mint 2 milliárd forinttal tartozik a legrosszabb adós

Legalább 10 millió forint adótartozással kell tudnia büszkélkednie annak, aki fel akart kerülni az adóhatóság legnagyobb tartozóinak listájára. Az APEH legfrissebb listáját egy 2,1 milliárd forint adóhiányt felhalmozó cég vezeti.

Több százmilliárd forint, és hasonló összegű bírság – idén is felkerült az APEH honlapjára a legnagyobb adóhiányt felhalmozó cégek listája. A rangsort egy 2,1 milliárd forint adóhiányt felhalmozó, munkaerő-kölcsönzéssel foglalkozó cég vezeti, az adóhiány mellett ráadásul 1,9 milliárd forint késedelmi pótlékkal is tartozik az APEH-nak.

A tizennyolc legnagyobb tartozást felhalmozó társaság hasonló cipőben jár, s közülük néhányuknak az adószámát is törölte a hatóság, vagyis lényegében fiktív cégekről van szó. Az APEH összesítése szerint a cégek által be nem fizetett adó meghaladja az 500 milliárd forintot, ehhez nagyjából hasonló összegű bírság kapcsolódik.

Nem volt könnyű feladat egyébként magára a listára felkerülni: az utolsó „versenyzőnek” is több mint 10 millió forintnyi adóhátralékot kellett felhalmoznia.

A teljes listát itt nézheti meg.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.