Magyar gazdaság

Csúnyán lebőghet Magyarország a sanghaji világkiállításon

Idő előtt, már jövő héten bezárhat a magyar pavilon a sanghaji expón – tudta meg a Népszabadság. A magyar kormány a hivatalos vizsgálatra hivatkozva nem fizet, a kínai alvállalkozókat viszont nem érdeklik a magyar politikai játszmák.

A jövő héten bezárhat a magyar kiállítás a sanghaji világkiállításon, két hónappal az expó hivatalos záróünnepélye előtt – tudta meg a Népszabadság. A magyar kormány ugyanis a hivatalos vizsgálatra hivatkozva nem fizet, a kínai alvállalkozókat viszont nem érdeklik a magyar politikai játszmák.

A kiállítótér üzemeltetését, őrzését és takarítását végző kínai vállalkozó bejelentette: ha a magyarok nem fizetnek, akkor a jövő héten levonulnak a területről. Kérésének nyomatékosítására tegnap délután hatkor figyelmeztető sztrájkot tartott.

A 64 fős műszaki stáb végleges távozása törvényszerűen a magyar pavilon bezárását vonja maga után, mivel a kiállításon alkalmazottakat előzetesen minősíttetni kellett. Új csapat szerződtetésére és érvényesítésére tehát menet közben nincs lehetőség.

Az időzítés különösen kínos. A világkiállítás különleges eseményeként számon tartott ország napok sorában ugyanis hazánk a jövő héten – augusztus 22-én – mutatkozna be. Akkor lesz csak igazán magányos a hatalmas tér közepén álló Gömböc. A nürnbergi találmányi világkiállításon két aranyérmet is elhozó tárgy valójában egy matematikai sejtés tárgyiasult bizonyítása.

sanghaj Expo világkiállítás Gömböc
Kapcsolódó cikkek