Magyar gazdaság

Megszólal a Fed-elnök - Újabb amerikai intézkedések

A munkaerő- és az ingatlanpiac által küldött figyelmeztető jelzések nyomán pénteken megszólal a nyilvánosság előtt Ben S. Bernanke, az amerikai központi bank szerepét betöltő Federal Reserve elnöke, aki várhatóan ismertetni fogja a banknak egy újabb recesszió elkerülése érdekében teendő intézkedéseit - közölték az amerikai lapok csütörtökön.

Az amerikai gazdasági kilátások elbizonytalanodására utal az is, hogy a Martha''s Vineyardon nyaraló Barack Obama elnök szerdán hosszas telekonferencia-beszélgetést folytatott gazdasági stábjának tagjaival - jelentette csütörtökön a The New York Times. A tanácskozáson részt vett Timothy F. Geithner pénzügyminiszter, Christina E. Romer, a gazdasági tanácsadók tanácsának elnöke és Lawrence E. Summers, a Fehér Ház nemzetgazdasági tanácsának igazgatója.

A Fehér Ház által kiadott közlemény szerint a gazdasági stáb tájékoztatást adott a érdekében teendő lépésekről, egyebek között a kisvállalkozások számára nyújtandó támogatásokról, valamint a középosztály adókedvezményeinek kiterjesztéséről.

A lap szerint az elnök mérlegelt egy, a közlekedés és az infrastruktúra állami és magántőke bevonásával történő fejlesztésével kapcsolatos kezdeményezést is.

Ben Bernanke egyébként a Fed éves szimpóziumán, a wyomingi Jackson Hole-ban fog felszólalni pénteken.

Fed amerikai gazdaság fed elnök
Kapcsolódó cikkek