BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Kerekasztal: az export lehet a kitörési pont

Üdvözlendő, hogy a kormányzat erős szerepvállalást ígér a magyar tulajdonú kis- és közepes vállalkozások verseny- és exportképességének erősödését, külpiacra lépését, elősegítendő – mondta a Világgazdaságnak Dávid Imre, a Magyar Külgazdasági Szövetsége (MKSZ) elnöke.

 Radetzky Jenő, a Fejér Megyei Kereskedelmi és Iparkamara elnöke annak fontosságát emelte ki a Világgazdaságnak, hogy a kormányzat erősíteni szándékozik a relációs vegyes bizottságokat, s azok társelnöki pozícióját miniszteri szinten képzeli el bizonyos viszonylatokban, például a románban. Dávid Imre azt is pozitívnak tartja, hogy a bizottságok mindegyike mellett létrehozzák az üzleti tanácsokat, mégpedig a piacot ismerő vállalatok képviselőiből; s jó az is, hogy kérték a szakmát, tegyenek a személyekre javaslatokat.

Ezek a témák tegnap kerültek terítékre, a külgazdasági kerekasztal ülésén, amelyet első ízben hívott össze az új kormány hivatalba lépése óta Becsey Zsolt, a Nemzetgazdasági Minisztérium külgazdasági államtitkára. Az MKSZ által még 2008-ban kezdeményezett kerekasztal társelnökévé Mendelényi Dánielt, a Siemens egyik igazgatóját kérte fel – tudtuk meg Becseytől.

További részletek a holnapi Világgazdaságban!

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.