Magyar gazdaság

A Moody’s "alaposan vizsgálja" a hitelminősítésünket

A Moody’s alelnöke egy a Dow Jonesnak adott interjúban közölte, hogy jelenleg tart Magyarország hitelminősítésének felülvizsgálata, amelynek során a fő számok mögé tekintve elemzik a 2011-es költségvetést.

"A 2011-es költségvetés kulcsfontosságú a vizsgálatunk szempontjából és nem csak a fő számokat vesszük figyelembe" – mondta Dietmar Hornung, a Moody’s alelnöke. A cég vezetője a Dow Jonesnak nyilatkozva közölte: a minősítés felülvizsgálatában a 2011-es csomag struktúráját és az intézkedések együttes hatását veszik majd figyelembe.

Hornung tájékoztatása szerint a Moody’s novemberben hozza nyilvánosságra a felülvizsgálat eredményét. A szakember úgy látja, Magyarország számára a hitelfinanszírozás stabilizálása, és a gazdaság erejének helyreállítása jelentik a fő kihívásokat. Hornung szerint a vizsgálat arra keresi a választ, mennyiben segítenek a kormányzati intézkedések ezeken a területeken. Hornung megjegyezte: tekintve, hogy a Fidesz csak rövid ideje kormányoz, az IMF-megállapodás hasznos támaszt nyújtott volna az ország megítélése szempontjából.

felülvizsgál hitelminősítő hitelminősítés Moody's Magyarország költségvetés
Kapcsolódó cikkek