Magyar gazdaság

Budapesten ülnek össze az unió munkaadói

Az EU következő soros elnökeként Magyarország lesz az európai munkaadói csúcsszervezet legközelebbi közgyűlésének házigazdája 2011. június 9-10. között. A belga elnökséget záró mai, brüsszeli ülésen hívta meg a résztvevőket Budapestre, a szövetség következő közgyűlésére Dr. Futó Péter, az MGYOSZ elnöke

A munkaadói érdekeket összeurópai szinten képviselő BUSINESSEUROPE hagyományaihoz híven minden esetben az elnökségét ellátó ország fővárosában tartja meg féléves közgyűlését. A 34 ország 40 munkáltatói szövetségét tömörítő szervezet vezetőinek következő ülését így az EU soros elnökeként Budapest rendezi meg 2011. június 9-10. között.

Az európai munkaadói csúcsszervezet vezetőit, köztük Dr. Futó Pétert a kétnapos program során fogadta II. Albert belga király, Philippe herceg és Mathilda Hercegnő, valamint a belga ügyvivő kormányfő, Yves Leterme. A BUSINESSEUROPE közgyűlésének résztvevői találkoztak továbbá az EU belső piaci reformjának kidolgozását vezető Michael Barnier belső piaci biztossal, aki reformjavaslataihoz kérte az európai munkaadói oldal támogatását, valamint egyeztettek Olli Rehn pénzügyi biztossal az európai gazdaság válság utáni konszolidációjáról. A rendezvény keretében a MGYOSZ elnöke kétoldalú tárgyalásokat folytatott számos társmunkaadói szervezet vezetőjével az európai gazdaságpolitikai koordináció irányairól és annak a reálüzleti szférát érintő várható hatásairól.

Budapest oli rehn businesseurope Európai Unió MGYOSZ
Kapcsolódó cikkek